Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Verplichte energiebesparende maatregelen voor bedrijven

Is uw bedrijf al klaar voor de verplichte energiebesparende maatregelen?

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (inrichtingen) om energiebesparende maatregelen te treffen. De maatregelen gaan onder meer over isolatie, ventilatie, verwarming en verlichting. Bedrijven die minimaal 50.000kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas verbruiken, zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Een vrij eenvoudige, renderende maatregel om aan de wetgeving te voldoen is het doorvoeren van LED verlichting.

LED verlichting eenvoudig door te voeren en snel rendement

Voordelen LED verlichting:

  • 50 tot 90% besparing op uw energierekening
  • 3 tot 4 keer langere levensduur
  • Minder vervangingskosten
  • Bereken hier uw voordelen

Wij helpen u graag met een professionele lichtoplossing voor iedere ruimte in uw bedrijfspand. Met LED verlichting van Norton en Taurac biedt RACA de ideale mix van duurzaamheid, kwaliteit en service. Onze gespecialiseerde LED adviseurs leveren maatwerk met sterke producten en persoonlijke diensten.

Dealerschap Norton en Taurac

Voor het leveren van een hoge kwaliteit aan producten, zijn wij dealer van het merk Norton en Taurac. Norton is gespecialiseerd in energiebesparende lichtoplossingen met behoud van kwaliteit en comfort voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Norton en Taurac programma bevat veel hoogwaardige armaturen voor onder andere utiliteit, industrie, distributiecentra en meer.

Al onze producten zijn ISO 9001 gecertificeerd en voldoen aan alle kwaliteitskeurmerken die vereist zijn voor uw installatie proces.

Gespecialiseerde services

RACA medewerkers zijn opgeleid tot gespecialiseerde LED adviseurs om u de juiste service te kunnen verlenen. Met Gert Molenaar hebben wij een lichtspecialist die u kan voorzien van een op maat lichtadvies voor iedere bedrijfsruimte. Neem direct contact op met Gert door hem te mailen, bellen of laat uw gegevens achter zodat wij u kunnen terugbellen.

LED diensten

Verlichtingsplan

Het professioneel verlichtingsplan maken voor uw bedrijfsruimte is meer dan het plaatsen van een paar lampen. Licht heeft meer invloed dan u denkt. Het heeft effect op de productiviteit, de gemoedstoestand en de werksfeer. Om deze reden is een professioneel verlichtingsplan maken voor uw bedrijfspand belangrijk. Bij RACA erkennen we het belang van het interieur en de plaatsing van licht. We weten welk verschil een professioneel verlichtingsplan kan maken.

Professioneel verlichtingsplan

De meeste architecten en managers schenken beperkt aandacht aan de juiste verlichting bij het ontwerpen van een ruimte. Dat is een gemiste kans, want er is heel veel winst te behalen met het juiste licht en goede akoestiek. Daarnaast heeft het tijdig vervangen van uw huidige verlichting veel financiële en milieu voordelen. RACA heeft ervaren lichtplanners in huis, die uw bedrijfsruimte graag voorzien van al deze voordelen.

Professioneel verlichtingsplan

Voorbeeld verlichtingsplan bedrijfsruimte

Kijk voor een voorbeeld van een verlichtingsplan. Maak vandaag nog een afspraak met Gert, om ook voor uw bedrijfsruimte een professioneel lichtplan te maken

LED Calculator

Met de RACA LED calculator kunt u zelf snel en eenvoudig zien hoeveel geld u kunt besparen op uw energie rekening door gebruik te maken van LED verlichting in uw bedrijfspand. Met deze calculator krijgt u inzicht in het geld dat u bespaart en welke bijdrage u kunt leveren aan een verbetering van het milieu. Met deze calculator vergelijken we de CO2 uitstoot en de Zwavel uitstoot van gloeilampen, PLC lampen, HPI lampen, etc met die van LED verlichting. Geef in de calculator zelf het aantal lampen aan, welke wattage ze hebben, wat de prijs is per Kwh en hoeveel uur ze branden. U zult vervolgens direct inzicht hebben hoeveel geld en uitstoot u bespaart. De uitkomsten zijn een indicatie. Voor een exacte berekening en keuze van producten kunt u contact met ons opnemen.

Start de LED calculator >