Retourneren van een product

Bij RACA staan we voor onze kwaliteit. Wij streven naar een 100% tevredenheid van onze klanten. Uiteraard kan er iets verkeerd gaan. Dan regelen wij samen met u dat u weer tevreden zult zijn. Immers RACA regelt het!

Vragen of klachten

Heeft u vragen of klachten over een product, dan horen wij dat heel graag. Neem in die gevallen altijd contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)252-227070 of stuur een email naar support@raca.nl.

Retourformulier (RMA formulier)

Een retourzending met retourformulier (RMA form) maakt het voor ons eenvoudiger om uw retourzending te behandelen. Dat zal het proces dus bespoedigen. Graag altijd het formulier volledig invullen (inclusief RACA - support ID).

Retour procedure:

Stap 1: Vul het RMA formulier compleet in, inclusief het RACA support ID die u via de mail van ons heeft ontvangen. U kunt dit formulier aanvragen via e-mail support@raca.nl of vraag het telefonisch op via: +31 (0)252-227070.

Stap 2: Voeg het volledig ingevulde RMA formulier bij uw retourzending bij. Stuur voor een snelle verwerking uw retourzending binnen 5 werkdagen na ontvangst van het RACA support ID terug. Gelieve uw zending te sturen aan het volgende adres: Raca Group B.V. | Arnoudstraat 22 | 2182 DZ Hillegom

Stap 3: Na ontvangst van uw retourzending zullen wij u daarvan een bevestiging sturen. Wij proberen uw retour binnen 5 werkdagen afgehandeld te hebben.

Retour voorwaarden

Verpakking en verzending

 • Artikelen welke geretourneerd worden voor creditering (bijv. foutieve levering) dienen onbeschadigd en in de originele verpakking teruggestuurd te worden. Gebruik extra verpakking voor uw retourzending. Schade veroorzaakt door ondeugdelijke verpakking kan leiden tot het vervallen van de garantie.
 • Zendingen die niet of onvoldoende gefrankeerd zijn, zullen NIET geaccepteerd worden door Raca Group B.V.

Crediteringsvoorwaarden

 • Het RACA - support ID dat u van Raca Group B.V. heeft ontvangen is slechts geldig voor de geretourneerde artikelen en resulteert niet automatisch in een creditfactuur.
 • Indien er sprake is van een foutieve bestelling, dient u het artikel binnen 3 maanden na ontvangst aan Raca Group B.V. te retourneren. Indien u een foutieve bestelling retourneert na 3 maanden na ontvangstdatum worden aankoopbedragen niet meer gecrediteerd.
 • Bij een foutieve bestelling, rekent Raca Group B.V. een bedrag ter verwerking van de retourzending van 10% van het aankoopbedrag. Deze handlingfee geldt niet voor producten die defect zijn of om andere redenen moeten worden geretourneerd. Foutieve bestellingen onder de € 75,00 worden niet in behandeling genomen. .
 • Door u gemaakte verzendkosten worden niet gecrediteerd tenzij u daar recht op heeft.
 • Het product moet binnen de garantie vallen, anders kan het niet gecrediteerd worden.
 • Artikelen die speciaal voor u gemaakt zijn, kunnen niet worden gecrediteerd bij foutieve bestelling. In dat geval hebben wij u daarvan reeds op de hoogte gebracht op onze opdrachtbevestiging.
 • Bij originele artikelen volgen wij te allen tijde de retour-voorwaarden van de leverancier, deze kunnen mogelijkerwijs afwijken van onze eigen RMA voorwaarden.

Testen en reparatie

 • Indien artikelen door Raca Group B.V. getest moeten worden en wij, na zorgvuldig onderzoek, de door u opgegeven fout niet hebben kunnen constateren, sturen wij de batterijen naar u terug. In dat geval zullen verzendkosten aan u in rekening gebracht worden.
 • Als wij een defect constateren, zullen wij dit eerst proberen te repareren. Indien dit niet mogelijk is, zullen wij het artikel vervangen. De garantie zal in beide gevallen onveranderd blijven met een minimum van 3 maanden.
 • Onze garantie kan niet als testperiode worden beschouwd.

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden. Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud. Afbeeldingen van producten kunnen afwijken van de werkelijkheid. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Typefouten alsmede prijswijzigingen uitdrukkelijk voorbehouden.