Gel accu kopen

Gel accu kopen

Onderhoudsvrije accu

Voor ruim 15 jaar zijn wij leverancier van accu's en op maat gemaakte accupacks, uiteraard leveren wij ook gel accu's. Gel accu's lijken erg op een traditionele loodaccu. Het verschil is dat bij een gel accu geen water tussen de platen zit, maar een soort van vaste gel substantie. De levensduur van een gel accu is ongeveer gelijk aan een AGM accu. Verder kan de gel accu zich goed verweren tegen trillingen en schokken, vanwege de enorme stabiliteit en behuizing. Daarnaast zijn de gel accu’s onderhoudsvrij en afgesloten. Het is dus niet mogelijk om de accu bij te vullen. De accu is voorzien van een veiligheidsventiel, hieruit kunnen gassen ontsnappen zodra er te diep of te snel wordt geladen. De gel accu mag overal geplaatst worden, omdat de kans op gasvorming te verwaarlozen is.

Toepassingen gel accu's

Gel accu's zijn heel breed toepasbaar. Gel accu’s worden bijvoorbeeld toegepast bij bijvoorbeeld de marine, boten industrie, zonne- en windenergie, mobiele medisch apparatuur, golf karretjes, schoonmaakmachines en telecom. Gel accu’s zijn uitermate geschikt voor cyclische en stationaire toepassingen waarbij veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid hoog in het vaandel staan.

Voordelen gel accu's

  • Zeer goede weerstand tegen trillingen en schokken
  • De levensduur is ongeveer gelijk aan die van de AGM accu
  • Net zo milieuvriendelijk als de AGM accu
  • Ideaal toe te passen bij stationair en cyclisch gebruik
  • Onderhoudsvrij, lekvrij

Technologie van de gel accu

Om de groei van de plaat en corrosie te verminderen zijn de positieve en negatieve platen uit een calcium en tin lood legering gegoten. Om de negatieve effecten van onzuiverheden te minimaliseren is het actieve materiaal gegoten uit een zeer zuiver lood (99,9999%). De separator is van de nieuwste Duitse technologie. Het basismateriaal is een microporeuze duroplastic. Bij hoge temperaturen van uitstekende stabiliteit en mechanische sterkte, die resulteert in een zeer goede weerstand tegen trillingen en schokken.

Functie separator van de gel accu

De separator heeft een open constructie, deze biedt weinig weerstand aan elektrolyt gedurende het vullen. Het doel van de separator is om een constante afstand te houden tussen de positieve en negatieve platen, zodat kortsluiting wordt uitgesloten. De actieve materialen kunnen dan volledig reageren met het elektrolyt in de gel vorm. Een integraal onderdeel van de separator is een dunne laag van niet-geweven glasmat, deze is geplaatst tegen de positieve plaat zodat het een beter contact maakt met het oppervlak.

Uw gel accu kopen bij Raca

Bij Raca bent u aan het juiste adres voor gel accu's! U bestelt deze zeer gemakkelijk bij ons online. Wij beschikken over een snelle bezorgservice en veel van onze producten zijn op voorraad.

Bekijk alle gel accu's