De essentie van noodverlichting

(Nood)verlichting biedt garanties

Wat begint als een klein vuurtje, kan in korte tijd omslaan in een verwoestende brand. Wist u dat een kantoorruimte in een periode van 3 tot 5 minuten na het eerste ontstaan van vuur, volledig in lichterlaaie kan staan? Nu lijkt dat nog een redelijke lange periode om te vluchten. Maar beseft u dat de rookontwikkeling al snel zo hevig kan zijn dat u volledig in het donker de uitgang moet vinden? En wat als het geen kantoorruimte betreft, maar bijvoorbeeld een bedrijfshal en u nog veel verder moet, voordat u een veilige plek bereikt?

Garanderen van brandveiligheid

Noodverlichting wordt vaak alleen gezien als noodzakelijke eis in geval het garanderen van brandveiligheid. Maar noodverlichting doet veel meer. Het biedt garanties. De garantie dat mensen veilig een gebouw kunnen verlaten wanneer de stroom uitvalt. Ongeacht de oorzaak. Maar ook economische, want ook zonder calamiteit wilt u dat machines veilig worden afgesloten als er geen stroom meer is.

Van groot belang is het dus dat de noodverlichting op een juiste manier is geïnstalleerd en dat de producten werken.

RACA's essenties van noodverlichting

Waarom noodverlichting?

Noodverlichting is een essentieel onderdeel van de veiligheid van u en uw medewerkers. Op het moment dat de stroom in uw pand uitvalt, moeten de mensen veilig het pand kunnen verlaten. Dit geldt niet alleen in het geval van een calamiteit zoals bij brand, maar ook bij een algemene stroomstoring. U heeft als werkgever de verantwoordelijkheid dat de aanwezige mensen in uw pand ten alle tijden het pand veilig kunnen verlaten. Noodverlichting helpt daarbij.

Noodverlichting is de back-up van uw verlichting. Aan welke wettelijke eisen dient deze back-up nu exact te voldoen? En hoe installeert u dit in de praktijk? En welke noodverlichting moet u nu kiezen voor uw kantoorruimte of voor uw bedrijfshal. Dit artikel biedt u duidelijkheid.

Uw project voorzien van noodverlichting? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor de RACA Group?

  • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
  • Gecertificeerde lichtspecialisten
  • Noodverlichtingsassortiment voor iedere situatie
  • Wij maken een lichtplan op maat
  • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
  • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
  • Levering van producten uit eigen magazijn
  • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service

Lees meer over **onze gespecialiseerde services voor LED verlichting