De essentie van noodverlichting

Waarom noodverlichting?

Noodverlichting is een essentieel onderdeel van de veiligheid van jou en jouw medewerkers. Op het moment dat de stroom in jouw pand uitvalt, moeten de mensen veilig het pand kunnen verlaten. Dit geldt niet alleen in het geval van een calamiteit zoals bij brand, maar ook bij een algemene stroomstoring. Je hebt als werkgever de verantwoordelijkheid dat de aanwezige mensen in jouw pand ten alle tijden het pand veilig kunnen verlaten. Noodverlichting helpt daarbij.

Noodverlichting is de back-up van jouw verlichting. Aan welke wettelijke eisen dient deze back-up nu exact te voldoen? En hoe installeer je dit in de praktijk? En welke noodverlichting moet je nu kiezen voor jouw kantoorruimte of voor jouw bedrijfshal. Dit artikel biedt je duidelijkheid.

(Nood)verlichting biedt garanties

Wat begint als een klein vuurtje, kan in korte tijd omslaan in een verwoestende brand. Wist je dat een kantoorruimte in een periode van 3 tot 5 minuten na het eerste ontstaan van vuur, volledig in lichterlaaie kan staan? Nu lijkt dat nog een redelijk lange periode om te vluchten. Maar besef je dat de rookontwikkeling al snel zo hevig kan zijn dat je volledig in het donker de uitgang moet vinden? En wat als het geen kantoorruimte betreft, maar bijvoorbeeld een bedrijfshal en je nog veel verder moet, voordat je een veilige plek bereikt?

Garanderen van brandveiligheid

Noodverlichting wordt vaak alleen gezien als een noodzakelijke eis voor de brandveiligheid. Maar noodverlichting doet veel meer: De garantie dat niet alleen mensen veilig een gebouw kunnen verlaten wanneer de stroom uitvalt maar ook machines veilig kunnen worden afgesloten. Van groot belang is het dus dat de noodverlichting op de juiste manier is geïnstalleerd en dat de producten goed werken.

RACA's essenties van noodverlichting

Jouw project voorzien van noodverlichting? Raca regelt het!

Waarom kiezen voor de RACA Group?

  • RACA kiest voor verlichting met kwaliteit(h)erkenning
  • Gecertificeerde lichtspecialisten
  • Noodverlichtingsassortiment voor iedere situatie
  • Wij maken een lichtplan op maat
  • Producten zijn voorzien van A-kwaliteit driver
  • RACA-verlichting zorgt voor lager energieverbruik
  • Levering van producten uit eigen magazijn
  • 1-op-1 persoonlijk contact voor 100% tevreden service