Kansen voor de volgende generatie

De mogelijkheden die LED verlichting biedt voor een school

Wist u dat de gemiddelde energiekosten van een school 22.000 EURO bedraagt? Dit is ongeveer 19% van de vaste kosten van een school. Dat bedrag kunt u met wel 40% laten dalen. Door gebruik te maken van LED verlichting van RACA. Een gemiddeld klaslokaal van 50m2 verbruikt met TL verlichting 370 EURO aan energie. Met LED verlichting brengt u dit terug naar 200 EURO per jaar.

LED verlichting verbetert de gezondheid van kinderen RACA heeft zich gespecialiseerd in het leveren van LED verlichting in scholen. Van basisschool tot universiteit, wij leveren de juiste LED verlichting. Bij het ontwerpen van een verlichtingsinstallatie in een school is het van belang rekening te houden met een aantal factoren. Zo is het visuele comfort van belang, de energie-efficiency van de installatie en moet er uiteraard rekening worden gehouden met de sfeer en design. Ook is het van belang om de gebruiker voldoende mogelijkheden te geven om de verlichting zelf te regelen, wat eenvoudig mogelijk is door gebruik te maken van een lichtmanagement systeem.

Vele kansen op verbetering met LED

LED verlichting verbetert de gezondheid van kinderen Het energieverbruik in een schoolgebouw biedt unieke kansen op verbetering. Graag helpen wij schoolbesturen bij het ontdekken van deze verbeterkansen. Bij deze verbeteringen hoeven we niet alleen te denken aan optimalisatie op het gebied van de energiekosten. Denkt u ook eens aan de verbetering van de gezondheid van de leerlingen. De concentratie en het leerplezier zal veranderen, doordat de verlichtingssterkte zal toenemen. Met LED verlichting zal er daarnaast ook een optimalisatie van een duurzame leefomgeving plaatsvinden, doordat de CO2 uitstoot met de helft afneemt. En dan hebben we het nog niet gehad over de sterke afname van de onderhoudskosten.

Het juiste licht op de juiste plaats

LED verlichting verbetert de gezondheid van kinderen Samen met de lichtexperts van RACA hebben scholen lichtplannen ontwikkeld die specifiek zijn afgestemd op de situatie van een schoolgebouw. Wij zorgen ervoor dat de juiste hoeveelheid licht op het juiste moment op de juiste plaats komt. Met RACA creëert u verlichting die kansen biedt voor de toekomst.

Kijk op onze speciale omgeving over scholen om meer te leren over verlichting in onderwijsgebouwen. Bekijk ons assortiment armaturen, onze kennis op het gebied van lichtplannen en nadere informatie over duurzaamheid, onderhoud, gezondheid en energiebesparing met LED verlichting.

Deel dit artikel