LED verlichting en noodverlichting voor woningbouwcorporaties

Verlichting voor woningbouwcorporaties, hoe kunnen wij verduurzamen?

Om een goede keuze te maken op het gebied van LED- en noodverlichting rondom woningen, in gemeenschappelijke ruimten en op terreinen, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan kosten, het energieverbruik, onderhoud, kwaliteit en duurzaamheid. Al deze factoren leveren een bijdrage aan uw locatie, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Veiligheid
  • Levensduur
  • Lagere milieubelasting

Eisen aan LED- en noodverlichting

Volgens het Bouwbesluit moet zowel nieuwbouw als bestaande bouw voldoen aan de minimum eisen voor verlichting en noodverlichting. Echter is het verstandiger om uit te gaan van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, want een verlichte woning wordt vaker overgeslagen door inbrekers. Met dit keurmerk is het ook mogelijk om aanspraak te maken op een aantal verzekeringen.

Hoe kan ik besparen met duurzame verlichting?

Door gebruik te maken van energiezuinige LED verlichting kunt u tot wel 50% energie, en dus kosten, besparen. Door gebruik te maken van schakelaars, dimmers, bewegingssensoren en schemeringsschakelaars is daarnaast ook een eenvoudige besparingsslag te realiseren. Door te investeren in duurzame verlichting gaat verlichting een stuk langer mee dan normaal.

LED verlichting en noodverlichting voor woningbouwcorporaties

Welke voordelen levert het vervangen van oude verlichting op?

Het vervangen van oude verlichting kan voordelen opleveren voor de woningcorporatie, de gebruikers en het milieu. Zo profiteert iedere partij van een duurzame investering!

  • Voordelen woningcorporatie: Lagere uitbaatkosten door energiebesparing
  • Voordelen bewoners/gebruikers: Lagere energiekosten, meer leef comfort en een groter gevoel van veiligheid
  • Voordeel voor het milieu: Minder milieubelasting door verminderd energieverbruik

Kan ik verlichting financieren?

Er is geen landelijke financieringsregeling voor het verduurzamen van de LED- en noodverlichting van woningcorporaties. Wel kunt u als woningcorporatie gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek regeling. Wel kan het zo zijn dat uw regio of gemeente zelf subsidieregelingen hanteert, hiervoor dient u navraag te doen bij uw gemeente.

RACA helpt uw woningbouwcorporatie graag

Door een uitgebreid assortiment in LED verlichting, noodverlichting & noodverlichting accu’s kan RACA voldoen aan uw wensen. RACA treedt graag op als uw duurzame kwaliteitspartner door met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden, lichtplannen op te stellen of door producten tegen scherpe tarieven aan te bieden.Wenst u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs via info@raca.nl, 0252-227070 of kijk gerust rond op onze website.